maandag 3 december 2012

2 december Dag 2 Capo Verde


We hebben heerlijk geslapen. Voor mij een combinatie van lokaal gebrouwen alcohol, pillen tegen zeeziekte en vermoeidheid.
We hebben gisteren gehoord dat we beperkt water aan boord hebben dus we genieten van onze voorlopig laatste luxe douche. Ook slaan we onze was nog even door het zoete water.
Het ontbijt is goed verzorgd met als specialiteit verse papaya.
Rond 11 uur zal Sjoerd ons oppikken met de taxi. Voor die tijd zoeken we het internet op om mail te verzenden en de blog bij te werken.
Rond 11.30 zijn we in Palmeira en bellen we Hennie en Yorick. Yorick komt ons oppikken, hij vaart een keer met mij en bagage en nogmaals met de rest. De Pooh ziet er solide uit. Het is een aluminium schip, deels overnaads. Ik heb samen met Thys de hut linksvoor (bakboord dus) en pak mijn tas uit in het kastje.
Dan is er rust en schommelen we voor anker. We drinken koffie met stroopwafels en lezen wat. Ook nemen we de briefing door waarin onder meer de wachten staan. Van 16 tot 20 de namiddagwacht die ook kookt, van 20 tot 00 de platvoetwacht, van 00 tot 04 de nachtwacht en van 04 tot 08 de hondenwacht.
Maar pas als we zeilen! Emiel kookt een heerlijke minestrone die we eten met scheepsbeschuit, een soort hele dikke mariakoekjes. We hebben nog wat boodschappen nodig en Yorick wil naar Aspargos. Ik ga samen met Thys mee. In Palmeira nemen we een lokaal busje. Als-ie vol is gaat-ie en voor 50 CV escudoos (50 eurocent) worden we gebracht. Helaas is de supermarkt dicht. Op het pleintje drinken we een biertje. Kinderen zijn aan het spelen en mannen drinken een biertje. De sfeer is heel gemoedelijk. Een bedelaar vraagt geld en Thys geeft een euro. Hij kijkt beteuterd en komt m uiteindelijk terugbrengen want hij kan er niets mee. Rond 17 gaan we terug. Omdat we aan de wal zullen eten haalt Yorick de rest op en eten we bij de zeecontainer. Een bar in een omgebouwde zeecontainer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten