dinsdag 18 december 2012

Dag 17 - 17 dec

Na al onze middagdutjes ga ik met Yorick terug aan wal om het vuilnis weg te brengen.
We wassen af in zeewater. Al het organische afval gaat overboord. Alles wat niet afbreekbaar is houden we aan boord. We hebben 2 vuilniszakjes met voornamelijk plastic etc. Niet slecht voor bijna 2 weken en 7 man. De andere belangrijke boodschap is bier.
We zijn vergeten bier koud te zetten gisteravond dus halen we koud bier op de wal. Uitgerekend hier kunnen we uitsluitend Heineken krijgen.
Terug aan boord is het weer happy hour met een chipie en een biertje. We eten de witte tonijnmoten met wat rijst en brood en als toetje vruchten uit blik. Deze tonijn is heerlijk en ongelofelijk zacht, veel mooier dan de gestreepte tonijn die we eerder hadden.
Tegen 1 uur lichten we het anker en zetten koers naar Suriname. Er is weinig wind en we motoren de nacht uit. Aan het begin van de ochtend trekt de wind wat aan en met genaker, grootzeil en bazaan halen we een tijdje bijna 6 knopen. De oceaan is glad als een spiegel en de koperen ploert brand ongenadig op de dekken. Als de wind dan ook inzakt wordt het smoorheet aan boord en zo vlak bij de evenaar zijn er weinig schaduwplekken behalve in het hondenhok.Ik zoek elk schaduwplekje op en desondanks kleur ik rood (ok, ook vergeten te smeren, ja ik weet het Yvonne, stom).
Op de motor gaat het verder. We spelen met de sextant en Hennie laat zien hoe je de zon kunt schieten en positie kunt bepalen als de Amerikanen zouden besluiten GPS even uit te zetten. Geregeld krijgen we bezoek van sterns. Ze vliegen een tijdje rondjes om de boot om dan te constateren dat er niks te halen is. Ik vermoed dat ze hetzelfde doen met de vissersboten waar de kans op succes groter is. Volgens de navigatie is het nog 13 uur varen tot de buitenste boei van de Suriname rivier. We hopen op wind en een verkoelende regenbui.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten