donderdag 13 december 2012

Dag 12 - 12 dec

Bij zonsopkomst is het bewolkt en zien we grote squals om ons heen. Als snel begint het te regenen maar de wind valt mee. Eigenlijk een uitgelezen kans voor een zoetwaterdouche en binnen de kortste keren staan we met zijn allen in de buitenkuip te badderen. We hebben pret als een stel kleine kinderen. Je koelt behoorlijk af maar het wordt droog en dan gaat het wel. Ik blijf met Emile een hele tijd buiten zitten. We vangen nog meer zoetwater op vanuit het rif in de bazaan en ik doe een klein wasje zodat weer wat T-shirts en ondergoed opgefrist zijn. Dat is wel een nadeel van op zee zijn, bijna alles gaat met zeewater, dus ook was en afwas.
Achter de buien valt de wind weg en zijn we genoodzaakt te gaan motoren. Tegen de middag is de wind terug en gaan we weer. Langzaam klaart het weer verder op en wordt de bewolking gebroken. Met ruim 400 mijl te gaan tot het vaste land gaan de gesprekken steeds vaker over Suriname. De haven bij Domburg laat weten dat de steigers nog niet klaar zijn en tot overmaat van ramp doet ook de WiFi het niet. Ik doe de suggestie aan de hand om eerst een stukje de Commewijne op te varen en te ankeren bij Frederiksdorp. We komen dan langs Fort Nieuw-Amsterdam en kunnen Margaretha en Frederiksdorp bezoeken. Hennie vindt het een machtig idee, iets anders dan anders. Het zou leuk zijn als we via via contact konden leggen met Ton Hagemeijer, de eigenaar van Frederiksdorp maar zonder toegang tot Facebook of LinkedIn kunnen we niet kijken of er connecties liggen.
Tegen zonsondergang zetten we de boom weer bak. Omdat woensdag bij de mariniers blauwe hapdag is maak ik mijn meegebrachte tsjiem-tsjiem, chinese oortjes en nasivlees uit blik. De oortjes en het nasivlees doe ik bijelkaar, de tsjiem-tsjiem met een uitje en knoflook want er is helaas geen kip. Chinese mie erbij en we hebben weer een godenmaal. Voor het eerst hebben we een heel aardige zonsondergang met een enkel wolkje. Ondertussen is de wind verder toegenomen en de oceaan vlak. De Pooh loopt rond de 7 knopen met minimale rol. In het donker denderen we over het water. Het is net of we in een TGV reizen zo stil gaat het. Zo kunnen we weer wat afstand afleggen alhoewel we in de loop van de nacht elke 4 uur een knoop verliezen. De temperatuur is zacht en we kunnen we buiten slapen. De nacht is helderder dan ooit. Ik spijbel een beetje en haal de hele nacht slaap in op de bank in het hondenhok.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten