woensdag 16 maart 2016

Dag 4

We zijn om half zes wakker. In de baai was redelijk wat deining dus af en toe was het even schrap zetten "s-nachts. We beginnen de dag met een duik in zee. Onno gaat snorkelen bij een eilandje ongeveer een mijl uit de kust. We zwemmen ernaartoe zonder flippers maar bij het eiland staat een interessante stroming en ik keer terug. Onno gaat wel  door en snorkelt een kwartiertje. Toch wel een stief eindje zwemmen vond hij. Thys heeft flippers en zwemt naar de het strand op de wal om even couleur locale op te snuiven. We zijn wat op onze hoede want 2 weken geleden is er een "yachtie" doodgeschoten bij een overval op zijn schip. Daarom hebben we ons vannacht ook afgesloten achter het traliewerk. Als iedereen weer aan boord is heb ik de koffie klaar, eten we een broodje een lichten we het anker. We zetten koers naar Bequia, Port Elisabeth. Daar zullen we inklaren voor St Vincent and Grenadines. De wind rondom de eilanden varieert sterk. Ondanks de NO passaat varen we uit met westenwind. Ik sta aan het roer en zie aan bakboord een dolfijnachtige, waarschijnlijk een tuimelaar. Hij is alleen want we zien er niet meer.
Voorbij St Vincent is de wind oostelijk kracht 4 a 5. Onder vol zeil maken we 5 tot 6 knopen. Als we onder de kust van Bequia zijn vaart een rubberboot een tijdje met ons op. Het is een local die foto's maakt van de aanlopende jachten. Slimme zet want je hebt niet snel foto's van jouw eigen schip onder vol zeil. Hij komt langszij en geeft zijn kaartje. Rond 14.00 in Port St Elisabeth. We mogen aanleggen bij Tradewinds. Onno gaat inklaren en ik doe boodschappen. Uiteindelijk doen we alles samen. Het is een klein stadje met winkeltjes, een groentemarkt het immigratie kantoor en een bank. Ik haal  Caraïbische Dollars bij de bank. En inklaren gaat soepel en we halen wat brood, chippies, kip en bacon. Op de fruitmarkt wil iedereen ons wat aansmeren maar we gaan weg met een verzameling passie vrucht, ananas, mango, bananen en zuurzak.
Aan boord nemen we nog een lekker Caraib biertje en dan zeilen we door naar Friendship bay aan de andere kant van het eiland. Het ankeren is nog even lastig maar ruim voor het donker liggen we. Uit de kombuis komen goddelijke luchten van het maaltje dat Thys maakt en Onno trakteert op een vruchten fantasie van zuurzak, passievrucht en stervrucht. Een ware vitamine bom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten